De muts van 2011

31 dec

Begin december vond ik het tijd worden voor een nieuwe muts. Even zoeken op Ravelry, mooie patronen tegenkomen, en uiteindelijk gewoon de priemen in de hand genomen en een breiwerk begonnen. Ik kan u dus geen patroon geven. Wanneer het op handwerk aankomt, dan maak ik blijkbaar liefst iets dat 100% bij me past. Of liever lui dan moe, zo zou u het ook kunnen zeggen, want een patroon volgen dat is nadenken en bloed, zweet en tranen wanneer blijkt dat je ergens een steek gemist hebt. Maar kom, genoeg over de kunst van het volgen van een patroon. Ik wilde u mijn muts tonen, ah ja!

De details? Boordsteek (twee rechts, twee averechts), gerstekorrelsteek (één rechts, één averechts), rode wol uit Mol, blauwe wol van Veritas (Bravo) en wat gaten naar de top toe.

Modebewust als ik ben, zette ik er voor dit seizoen een pompon aan vast. Zoals u kan zien, is de eerste versie wat groot uitgevallen.

Een knipbeurt later zag hij er zo uit. Geslaagd! Waar is Wally?

Eén reactie naar “De muts van 2011”

  1. Leen* 5 januari 2012 bij 19:16 #

    Ik ben grote ‘waar is Wally’ fan, dus ook van uw muts! Zeker als het grootste deel van Mol komt, want Mol is tof!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: