Gingerbread (3) ofte Plagiaat

1 sep

Ik geef het eerlijk toe, dit hemdje is puur plagiaat. Of nee, niet hélemaal: ik voegde een borstzakje met paspel toe om toch een verschil te maken.

Een paar maanden geleden zag ik het hemdje van Griet op haar keukentafel liggen en dat was coup de foudre. Soms gebeurt dat en deze keer was het goed raak. Lief als ze is, stelde Griet voor om er dan ook zo één te maken. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. De stof werd besteld, gewassen… en opzij gelegd. Om twee weken geleden eindelijk onder mijn machine te belanden.

De liefde is er alleen maar groter op geworden!

DSC_0220

DSC_0222

DSC_0228

Met elk hemdje dat ik maak, word ik een grotere fan van het Gingerbread patroon. Eenvoudig, mooie pasvorm en dat kraagje wipt zo leuk op.

DSC_0240

DSC_0256

Patroon: Gingerbread, Homemade Mini Couture

Stof: Lions & Tigers, Georgette

17 Reacties naar “Gingerbread (3) ofte Plagiaat”

 1. eva maria 1 september 2013 bij 10:18 #

  Hier ook een Gingerbread-fan! De laatste van het seizoen is vorige week gemaakt, wegens het naderende einde van de korte-mouwen-tijd. Maar volgend jaar maak ik er zeker weer opnieuw! Prachtige versie deze, de stof is schitterend.

  • Compagnie M. 27 september 2013 bij 07:30 #

   Dat mouwtje kan je toch heel eenvoudig verlengen!? Geef maar een seintje als je er hulp voor nodig zou hebben. 🙂

 2. Aline 1 september 2013 bij 10:23 #

  beter goed gejat dan slecht bedacht toch? is het jatten helemaal waard lijkt me, wat een leuk bloesje. ik zit ook te aarzelen over gingerbread, je enthousiasme werkt aanstekelijk, maar ik moet nog even maten vergelijken, kan zijn dan ik beter nog een jaartje kan wachten…

 3. mama van drie 1 september 2013 bij 10:40 #

  supermooi, ik maakte het hemdje ook een paar keer omdat het zo’n fijn modelletje is! Nu in de kast en volgend jaar tekenen we het gewoon een maatje groter!

  Mooie afwerking!!!! Paspel is echt mooi detail erbij!

 4. Jasmijn 1 september 2013 bij 11:02 #

  Weer een prachtexemplaar!!

 5. Lora 1 september 2013 bij 11:23 #

  Prachtig! Bijna hetzelfde als onze Raf zijn favoriete hemdje. Dat hangt voor de moment weer buiten aan de wasdraad te drogen.

 6. Hilde 1 september 2013 bij 11:40 #

  Haha, nu moet ik wel lachen, ik maakte vorige week een modelleke dat ook helemaal in deze categorie “plagiaat” kan vallen: ik maakte het Gingerbread-hemdje in de stof van in het boek 😉 Ook alleen het zakje anders… Maar ik kan me voorstellen dat je het hemdje van Griet wou namaken, zo mooi in dat stofje!!!

 7. Debora Sluijs 1 september 2013 bij 13:05 #

  Ik begrijp je coup de foudre volkomen…….zo mooi!
  Liefs,
  Debora

 8. laurabehindthehedgerow 1 september 2013 bij 14:27 #

  I’ve loved this lion fabric for ages. So nice to see such a beautiful shirt from it. Perfect choice of buttons and piping! x

 9. karoline 1 september 2013 bij 15:01 #

  stoer en mooi voor een flinke bink!

 10. JoChapeau 1 september 2013 bij 16:03 #

  In dat stofje is het dan ook een toppertje !!!

 11. mamadammeke 1 september 2013 bij 18:01 #

  Stoer!

 12. Lelie - A Bouquet of Buttons 1 september 2013 bij 18:37 #

  Dat is zo’n schoon stofje! Ik heb daar ook al heel lang een oogje voor 🙂

 13. With Love - by Eva 2 september 2013 bij 07:02 #

  Naast retro is neefje Ilias ook wars van katoen rond zijn bovenlijf. Ik blijf dus noodgedwongen hangen bij comfortabel rekbare T-shirts en kaptruien. Zucht (al is het een allerliefst ventje :). Ge moogt u gelukkig prijzen met zo’n stijlvolle zoon!

 14. debeurme Fien 4 september 2013 bij 20:44 #

  Heel mooi! en een leuk hemdje dat snel in elkaar zit. Ben er ook fan van!

 15. de zussen 5 september 2013 bij 20:01 #

  Inderdaad, heel stoer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: